Kvällens pytt i panna |
Denna gamla, fina svenska klassiker är vår middag ikväll.
Dock är det inte den färdigskurna, frysta pytten som du hittar på Coop.
I morses skickade jag in en rimmad fläsksida i ugnen på ca 100 grader. Den fick lite sällskap av olivolja och Herbes Provence. Den fick bo där i 5 timmar.
Jag har även passat på att skära ner 350 gram fransyska som jag brynt i smör för att sedan brässera köttet i rött vin i en timme.
Nu ska Salssician snart tärnas och stekas, liksom potatisen och löken.
Vi föredrar stekta ägg och rödbetor. Visst fan låter det gott?
Alla kockar som läser detta, dags för fler att ge pytten den upprättelsen den är värd.
Hemmakockar, gör er egen pytt. Idag gör hemmakockar sin egen bearnaise, sätter egna fonder och surdegar. En pytt är en baggis.
Ni på krogen, jag skulle vilja se en riktigt bra pytt, enbart gjort på närproducerat. Vem vågar stoltsera med stans bästa pytt?
Nu har jag låtit en aning hysterisk men till saken hör att detta är en av våra mest misshandlade rätter.
Våga laga pytt och våga laga den ordentligt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar